miercuri, 3 septembrie 2014

Despre simțiri închipuite

A trecut ceva vreme de când am ales să mă retrag discret din lumea spiritualistă românească și pot spune cu mâna pe inimă că sunt foarte mulțumit de decizia mea.

Este o lume în care fiecare vrea cât mai mult, cât mai bun și neapărat gratis, o lume în care fiecare este Maestru doar pentru că a citit o carte de Osho și o lume în care nu trebuie să depui deloc muncă în folosul celorlalți, decât în folosul tău, ca să evoluezi spiritual. 

-Uite vezi? Sunt maestru Reiki, Karuna, Usui Tibetan, Cristal Healing, Theta, Bowen, Tantric Fingering și fac călătorii astrale.
-Îmi dați și mie un pahar de apă?
-Du-te bă și cumpără-ți! Ți-e sete?? E karma ta. N-ai bani? Tot karma ta! Strănge și tu bani să fii maestru și faci bani din cursuri tati, o să vezi. A, nu, diplomele sunt printate. Nu, nu plătești taxe la stat ca orice om, normal.

M-am săturat de prostiile debitate de foarte mulți, de promisiunile de Sfârșit al Lumii din 5 în 5 ani și de faptul că ori de câte ori am încercat să avertizez lumea că NU o să fie nicio translație cuantică defibrilatorie în 2012 sau reactivare a ficatului mayaș sau cine știe ce superputere șamanică, eram blamat că sunt negativist.

2012 a venit și a trecut și n-a trecut nimeni în nicio dimensiune paralelă, n-a venit nicio navă să ia extratereștrii întrupați acasă, n-a venit niciun mesia să scoată Pământul din Întuneric (înafara celor trei Sanănzi, doi Kalki, cinci Zalmocși și 126 de Isuși care își desfășoară misiunile tăcuți, bineînșeles, cunoscuți numai de cei care dau bani pe cursurile lor. Și ăștia se ceartă numai în România, de afară nu mai zic că toți sunt Anticriști.)

Lumea a continuat să trăiască la fel și dacă aștepți o dată calendaristică să te trezescă spiritual și să-ți dea daruri ale duhului, dragă cititorule, te rog închide această pagină, nu-mi lăsa niciun comentariu și du-te să faci Dophin Reiki Healing pe banii cu care ai putea hrăni o casă de bătrâni, pentru că nu mă interesează ce ai de spus.

Ceea ce aș dori să discut este noțiunea de a ”simți”. 

Când oamenii care au astfel de pretenții extrasenzoriale găsesc că nu le convine ceva, în special o persoană sau deciziile pe care le-au luat, invocă faptul că ”simt o energie negativă” sau că ”i s-a schimbat vibrația”.

Dragii mei, o mai mare porcărie nu există. 

În primul rând:

Nimeni, nicio persoană întâlnită de mine în cei 15 ani de activitate printre paranormali, guruși, yoghi-beari, numerologi, astrofili, ozenauți și bioenergocojonucleoterapeuți nu mi-a dovedit că are vreun talent de a SIMȚI mai mult decât au scos din cum arată, cum vorbește și cum se comportă omul.

Drept dovadă, am folosit și eu aceleași tehnici fără a spune că sunt senzitiv, pe astfel de oameni, care îmi certificau că așa este și că simt că sunt clarvăzător. Făcând asocieri simple între culori și așteptările unei persoane (ocultism-violet, iubire-roz, religie-auriu, sexualitate-roșu) am spus culorile aurei câtorva așa-zis clarvăzători, care mi-au confirmat că așa e, dând afectuos din coadă, deși eu nu am spus niciodată că pot vedea aurele și am spus răspicat că nu sunt clarvăzător, însă EI au insistat că sunt.

Nu tăgăduiesc faptul că există astfel de persoane în lume sau în România. Însă eu personal nu am găsit decât oameni deștepți care vor să-i prostească pe alții și oameni care din lipsă de încredere în ei înșiși și în enorma putere a lui Dumnezeu, vor să fie prostiți de ce dintâi.

În al doilea rând:

Toate persoanele care au spus despre cineva sau despre mine că au vibrația scăzută, vibrația joasă, emit negativ, au PH-ul SNV-ului pe Scala Radiestezică de minus 2 sau te miri ce alte tâmpenii, au ajuns la această concluzie DUPĂ ce au cunoscut persoana, după ce au disutat cu ea și după ce nu le-a convenit ceva. 

Stimați clarvăzători, nu puteți să afirmați că ați fost atrași să vorbiți cu mine, să-mi dați add pe Facebook, să mă căutați, să mă sunați, să-mi povestiți ce aveți pe suflet și să mă considerați prieten, să mă felicitați pentru cât de bun și de luminos sunt,  să-mi cereți să fac ședințe de Tarot gratuite și ritualuri gratuite, iar când refuz, să-mi trântiți un ”Vai ce vibrație negativă ai. Tu mereu ai emis foarte negativ. Ai ceacrele strâmbe, etc etc.”

Nu pot să nu râd când aud, de la o zi la cealaltă, că mi s-a schimbat structura spiritului și nu mai sunt la fel, când așa ceva e cam imposibil și ar fi mai probabilă schimbarea coloanei vertebrale cu coccisul spre craniu decât asta...

Și oare cum sunt în aceeași zi, luminos și bun pentru majoritatea prietenilor care sunt lipsiți de interese, dar sunt întunecat și de vibrație joasă pentru cineva căruia nu îi convine ceva din ceea ce fac sau refuz să fac. 

În al treilea rând:

Niciunul din oamenii care au pretins că mi s-a schimbat vibrația nu pot trece un simplu test: dacă pui cu fața în jos opt poze, cei șapte pitici și Hitler și îi spui să ”simtă” vbrația negativă, promit că în primele 5-6 încercări îl alege pe Morocănosu sau Mutulică.  Din trei poze chiar, una cu un criminal în serie și două cu sfinți, rar alege o variantă corectă din prima. 

Așa că nu pun suflet când sunt catalogat drept ”de vibrație joasă”, ”egoist” sau ”ipocrit” când refuz o necunoscută care vrea să o ajut să îi spele creierii vreunui biet boșorog înstărit și nici nu mă supăr după ce ajut un om de 15 ori și sunt luat de fraier, iar a 16-a oară pun piciorul în prag, spun gata, și sunt făcut nemernic. 

Pentru că aceste păreri nu contează.

Știu a cui părere contează. Cunosc oamenii care vorbesc cu sufletul și nu sunt legați de propriile dorințe. Știu cine apreciază binele făcut de mine și este recunoscător, indiferent că ar fi vorba de un ajutor sau un efort mare sau de un sfat bun. Aceștia sunt oamenii care mă văd ca pe un om și nu mi-au spus niciodată o vorbă rea, nici mie despre mine, nici mie despre alții. 

Iar de la aceștia au maeștrii noștri cu afișe și cursuri și deschideri de chakre mult de învățat.

Eu sunt destul de ocupat de obicei,  dar nu refuz pe nimeni și încerc să ajut cum pot. Afacerile de care mă ocup, cu ajutorul lui Dumnezeu, prosperă, viața mea spirituală este bogată, iar cea de zi cu zi este plină.  Îi mulțumesc lui Dumnezeu zilni pentru ceea ce mi-a dat și consider că sunt neschimbat, cam așa cum consideră și cei care mă cunosc cu adevărat. 

Voi scrie și aici când mai pot și sper să mă citească lumea și gratis. 


17 comentarii:

Alex spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Alex spunea...

Mulţumesc, suflet drag.
Citind ceea ce ai scris aici m-a ajutat enorm.
Mie mi s-a întâmplat ceva, care habar nu am cum se numeşte (trează fiind, să încep să văd cu ochii închişi diferite imagini clare, pe care nici nu ştiu să le interpretez) şi tocmai mă gândeam că poate ar trebui să fac unele cursuri (habar n-aveam ce anume), pentru a învăţa să mă protejez în astfel de situaţii, dar citindu-te acum, îmi dau seama că nu prea am unde să învăţ ceva, şi nici nu mai cred că este nevoie să învăt să mă protejez. Protecţia îngeraşului meu păzitor este singura care îmi trebuie, iar el este lângă mine tot timpul, cred.
Îţi doresc tot ce-i mai frumos în viaţă.

Anonim spunea...


Deci nu stiu de ce, dar m-am simtit.. vreau sa cred ca nu te-ai gandit si la mine cand ai scris randurile astea.. dar cumva, m-am simtit si nu vreau sa ma simt, intelegi?

Avem in spate multe povesti, multe glume, multe colaborari frumoase.. sa stii ca oricum as reactiona eu uneori, nu voi spune niciodata ca esti altfel decat cum te stiu si cum te-am intalnit.

Si indiferent cat de mult ma scoate din minti faptul ca esti ocupat si nu mai am acelasi suport din partea ta, tot te inteleg, tot te accept asa cum esti si tot te scot la o bere in bodega aia imputita. :)

Hai, ca deja ai o vibratie naspa. :))

Ciao

Asterion spunea...

Dragă anonim, întotdeauna mi-am făcut timp, și dacă am ieșit la bodega aia împuțită, cred că am discutat cu tine anul astă mai mult decât am discutat cu toți elevii mei în magie la un loc în doi ani. Nu te simți vizat. Toate bune!


Dragă Alex, am sters un comerntariu pentru că era dublu postat. Lasă-te de cursuri. Imaginile sunt indicii ale unei imaginații extrem de fertile și trebuie cultivată mintea încert și cu răbdare, cu metode pe care le găsești în cărți bune și ieftine, nu la cursuri unde îți pierzi și timpul și banii de pomană. Eșle sunt cam inutile și sunt piedici în calea cunoașterii. Călugării crețini le ziceau închipuiri sau amăgiri diavolești, psihiatrii le zic halucinații, hindușii le zic kalpita sau maya, nu sunt decât iluzii ale minții, care atrag inițiatul de la țintele lui mai înalte. Să dai atenție lor și nu drumului tău spiritual este ca a da atenție gunoaielor și pieticelelor și bălților de pe drtum când trebuie să ajungi undeva cu adevărat important.

Anonim spunea...

Si totusi intr-un fel te-ai schimbat. Eu zic ca inspre ceva ce, in ochii mei, este bine. Ma bucur ca ai decis sa te retragi din "lumea spirituala romaneasca" si mai mult, ma bucur ca nu te mai vad printre aliniatorii de chakre de care spuneai in postare. Mie mereu mi-ai fost ca un frate, chiar daca nu s-a vazut decat rar. Un frate cu vibratia inalta ca laserul, ca sa fiu in tema :))

Mi-ar placea candva sa mai vorbim. Altfel.

Toate cele bune Asterion.

k spunea...

am ajuns aici de pe expl. con. si e primul articol pe care l am citit. imi place cum gandesti. toate cele bune

Anonim spunea...

Buna ziua,
Abia azi, cautand ceva despre rune am gasit acest blog. Imi tot umbla prin minte de ceva vreme runa iratze si vioam sa aflu de ce. Trebuie sa recunoasc ca articolul tau despre simtiri inchipuite m-a luminat oarecum. Ma preocupa de mult aspecte diferite ale spiritualitatii, dar de fiecare data am simtit ca trebuie sa ma intorc la practica mea de crestin ortodox. Am o intrebare, mi-am lamurit eu oarecum lucrurile dar parca totusi... E acelasi lucru Ingerul pazitor - Christul launtric- Sinele divin? pentru ca eu totusi parca simt ca sunt elemente diferite?
Marinela, 9 februarie 2015

Asterion spunea...

Draga Marinela, cele trei lucruri sunt concepte diferite, cu functii diferite.

XO spunea...

Hey there,

Cu ajutorul Google-ului am dat de tine dupa muuulti ani. Sunt o veche cunostinta (doar virtuala) de care sigur nu iti mai amintesti, dar eu imi amintesc de tine.

Intr-o perioada destul de grea pentru mine (cred ca aveam 17 ani pe atunci) m-ai ajutat si mi-ai fost alaturi cand nu era nimeni din viata mea reala pe langa mine si pentru asta vreau sa iti multumesc din suflet.

Ajutorul pe care mi l-ai acordat, nu numai ca mi-a ajutat spiritul sa se trezeasca dar l-a si ghidat si pentru asta iti multumesc din suflet.

Faptul ca tu ai fost printre primii oameni care m-au ghidat pe calea mea m-a ajutat foarte mult pentru ca de fiecare data cand dadeam de oameni rai in viata mea, incercam sa imi amintesc de tine pentru ca existenta ta imi dadea speranta si pentru asta iti multumesc din suflet.

De mult timp am vrut sa iti spun lucrurile astea, si sincer nu stiu de ce o fac de abia acum. Probabil ca postarea asta m-a facut sa te apreciez si mai mult si am "simtit" ca poate ai nevoie sa cunosti impactul pe care l-ai avut asupra unei pustoaice singure si pierdute.

All my love,
M.

Asterion spunea...

M, cu cea mai mare placere, e placut sa stii ca ce faci nu-i degeaba. Din pacate doar initiala nu ma ajuta.. Daca simti nevoia sa vorbim, da mi un email. Facebook-ul meu nu mai e demult activ din pricina regulamentelor privind anonimatul.

Toata iubirea si prietenia si din partea mea!

ahmed spunea...

Multumesc foarte posibil, vă rugăm să vizitați blog-ul meu umil

شبكة انت والعالم
شبكة انت والعالم
شبكة انت والعالم
شبكة انت والعالم
شبكة انت والعالم

Kefalus spunea...

Buna Asterion. E ceva vreme de cand nu am mai vorbit. Iti citesc cu interes blogul. Din pacate nu mai apari pe fb, iar mie mi s-a furat telefonul si nu mai am nr tau. Cum putem lua legatura? Adresa de mail?

Asterion spunea...

salutare. Am aceeasi adresa de mail: asterionmage@yahoo.com

karma police spunea...

welcome to my world-dupa ce am tinut cursuri ani de zile in ro am jurat ca nu o sa se mai intimple-ma simt muuuult usurata din toate punctele de vedere

Veli Kerim spunea...

escort sivas
escort yalova
porno izle

Anonim spunea...

... stimate domn...mai bine ca va-ti retras, aveti informatii berechet, cat sa faceti conversatie tematica. cat despre ... dimensiuni, ar trebui sa simtiti, sau macar sa intelegeti... nevazutul. O viata frumoasa!

Alper Beyaz spunea...

nigde escort

burdur escort

kirikkale escort

kastamonu escort