marți, 21 august 2012

Din nou despre 2012


Cu cât avansăm în acest an atât de mediatizat, cu atât mai mult mă întâlnesc cu expresii mai diverse  ale așteptării și anticipației. Anul 1000 al erei nostre a adus anticipații asemănătoare, la fel și anul 1666, când se credea că va veni Anticristul. Apoi anul 2000. Toate date calculate de interpreți ale profețiilor. Iar acestea sunt doar datele majore, pentru că între ele au existat pe puțin alte cincizeci de profeții conform cărora lumea avea să se termine sau cataclisme planetare aveau să scuture Pământul. Numai în zilele noastre alertele false cu privire la diverși meteoriți, la planeta Nibiru sau la cine mai știe ce corp gigantic au fost de ordinul zecilor. Toate acestea nu fac decât să sperie lumea și să le ofere o perspectivă grăbită asupra vieții spirituale. Anul 2012 nu este sfârșitul calendarului mayaș, și chiar dacă ar fi, de ce trebuie să îl respectăm noi? Istoria noastră începe cu mult înainte de anul 3113 înainte de Hristos, care marchează începutul calendarului perpetuu mayaș și în mod logic bănuim că va ține mult mai mult decât acesta. Dezinformarea este în floare. Mayașii nu au făcut nicio profeție. Ca individ care a studiat amănunțit cultura maya, cultul lor, legendele și cosmologia lor, pot spune foarte clar că mayașii nu au făcut nicio profeție. Niciun an fatidic, absolut nimic. Au calculat alinieri planetare, eclipse de Lună și de Soare, orbite ale planetelor, însă nici urmă de profeție. Dacă nu credeți, căutați literatura de specialitate, cărți despre ei și cultura lor și vă veți convinge singuri. Vorbim despre mayași ca despre vechii atlanți sau despre  o civilizație moartă, care nu poate vorbi pentru sine. Greșit... Mayașii trăiesc și astăzi în Mexic, Guatemala, Belize și San Salvador și culmea, nu au habar să fi făcut vreo profeție despre sfârșitul lumii. Nostradamus nu a prezis nimic pentru niciun an anume, însă cei care au studiat catrenele sale și au făcut comparații cu evenimentele ce deja se întămplă au emis teorii. După același pricipiu, aș putea și eu dovedi fără urme de îndoială, cu catrenele sale în față, că Nostradamus a prezis nu numai anul 2012, dar și suspendarea lui Traian Băsescu, referendumul, Olimpiada și ce am mâncat la micul dejun.
Este un semn de declin spiritual momentul în care o civilizație așteaptă salvarea din exterior. Anul 2012 aduce speranțe oamenilor prea leneși pentru a se îngriji de propriul drum spiritual. Trecem în dimensiunea a cincea, spun oamenii, iar când îi întreb ce este dimensiunea a cincea sau câte dimensiuni sunt, nu îmi poate spune nimeni. O să trăim o sută de ani, o să avem clarvedere, o să facem telekinezie și o să vedem îngerii. Să ne trezim la realitate, dragii mei. Aceste lucruri le veți primi, da, dar nu în 2012, nici în 2050 nici peste 1000 de ani, le veți primi când le veți merita. Când veți face ceea ce este de cuviință pentru a urca pe scara inițiatică a umanității, a iubirii de aproape, a milei și a iubirii necondițiomnate. Și este o scară pe care fiecare trebuie să o urce, fie că mai devreme sau mai târziu și nu o scară rulantă pe care urcăm precum oile și ne trage cineva în sus fără să facem nimic. Evoluția spirituală nu se face în grup, ci individual. Iar evoluția individuală nu se face doar de individ prin lucrul cu el însuși, ci și prin lucrul său în iubire pentru semenii săi. Văd atât de des oameni spirituali, care îmi fac un pomelnic cu câte grade de Reiki și de radiestezie au, cu ce vârstă astrală au ei și cu câte sisteme de bioenergie stăpânesc, cu cursuri de astrologie, de șamanism și de channeling, încât îmi vine să plâng știind că nu le folosesc la nimic decât să îi facă pe alții neștiutori și înapoiați. O disciplină vindecătoare precum Reiki a devenim mod de înavuțire și în paralel, o decorație pe un piept care stă să pleanească de orgoliu. Evoluția spiriuală vine odată cu munca în folosul celorlalți, cu sacrificiul de sine și cu credința în Dumnezeu, nu cu date fixe. Să nu așteptăm nave extraterestre care o să coboare din nori să ne ducă pe alte planete, pentru că nu vor fi. Suntem prea orgolioși, prea înapoiați și prea violenți ca rasă pentru a înțelege ajutorul oricărei ființe dezinteresate și nu am face decât să pornim un conflict cu ea. Să nu ne așteptăm să vedem brusc pe 21 Decembrie 2012 îngerii care să ne ia de mână și să ne ducă în Cer, pentru că nu se va întămpla așa ceva. Doar cei care muncesc și își câștigă acest drept vor avea astfel de privilegii, iar asta nu va ține de o dată calendaristică. Să nu ne așteptăm să apară Iisus și să ne rezolve el toate problemele, pentru că nu el le-a creat, ci tot noi. Să încetăm să ne mai facem iluzii legate de viitor, pentru că tot iluzii vom culege. Mai bine să lucrăm în prezent pentru noi înșine și pentru ceilalți. Îngrijindu-ne prea mult de câți bani vom lua pe recoltă, uităm să îngrijim semințele. Certându-ne prea mult pe pământ uităm să îl arăm și va deveni sterp. Îngrijiți-vă în fiecare moment de suflet și de bunăstarea celorlalți și cu siguranță tot cea ce vă doriți de la 2012 va veni în clipa următoare, însă continuînd să sperați și să vă creați iluzii, ceea ce vreți de la 2012 nu va veni nici pe patul cel din urmă.  

4 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru articol !

Anonim spunea...

Unul din articolele care mi-au facut placere! Multumesc !

Zanaffar spunea...

Bine zis :)

Ana-Maria spunea...

:) Daca as fi avut vre-o indoiala cu privire la buna ta credinta, care sa ma faca sa privesc printre gene articolele tale, cu asta m-ai convins. :) Multumesc pentru informatiile din blogul tau!