luni, 3 mai 2010

Cursuri de Tarot


Cursul de Tarot pe care îl susţin a venit ca un proiect separat, cerut de o serie de cursanţi din Bucureşti. Odată cu trecerea timpului observ persoane noi interesate de acest curs, aşa că am decis să public la invitaţia lui Raul Petrişor un mic sinopsis informativ.

Le mulţumesc pe această cale, cu multă căldură şi iubire, atât celor din Bucureşti, cât şi lui Raul, pentru sprijinul acordat.

Conţinut:

Expunerea teoretică şi practică a celor 22 de Arcane majore şi a celor 56 de Arcane Minore, care compun Cheile Copacului Vieţii.

Cursanţii dispun de un suport teoretic inedit: un manual de 88 de pagini, conţinând scheme necesare înţelegerii tarotului în raport cu kabbala, scheme-blank ce vor fi completate de cursanţi pentru a fixa informaţia, ilustraţii ale celor 78 de Lame ale Tarotului, descrieri prin cuvinte cheie şi explicaţii sumative.

Procurarea unui pachet de tarot şi a cărţilor legate de acest subiect sunt responsabilitatea personală a cursantului, şi nu fac obiectul cursului în sine.

Fiecare şedinţă durează aproximativ 90 de minute (3 ore), cu timp pentru întrebări şi răspunsuri la sfârşit.

Cursul este structurat pe 7 şedinţe, ţinute săptămânal sau bilunar, confirm dorinţei participanţilor, de regulă Duminica. Şedinţele au următoarele teme:

1. Consideraţii generale. Cursul dezvoltă vederile generale asupra divinaţiei şi proceselor divinatorii, felul în care acestea funcţionează şi o scurtă istorie introductivă a Tarotului. Se evaluează cunoştinţele cursanţilor şi viziunile proprii fiecăruia asupra subiectului.

2. Introducere în Kabbala. Cursul detaliază necesitatea studiului Kabbalei şi bazele acesteia. Este prezentată structura kabbalistică a Tarotului şi sunt discutate diferite sisteme de interpretare ale Arborelui Sefirelor.

3. Simbolismul Arcanei Majore. Cele 22 de Căi. Cursul detaliază cele 22 de simboluri simple ale Tarotului care formează prima diviziune nominală, Arcana Majoră.

4. Simbolismul Arcanei Minore. I. Suita I-V. Cursurile 4 şi 5 detaliază cele 40 de simboluri complexe ale Tarotului, parte a celei de-a doua diviziune nominală, Arcana Minoră.

5. Simbolismul Arcanei Minore. II. Suita VI-X.

6. Simbolismul Cărţilor de Curte. Cursul studiază cele 16 cărţi de curte ale Arcanei Minore, (Regi, Regine, Cavaleri şi Valeţi), interpretările fizionomice, psihologice, esoterice şi oculte ale acestora.

7. Indicaţii practice. Se dau structurile proceselor de divinaţie, paşii ce trebuiesc incluşi în practica Tarotului, indicaţii privitoare la aşezarea şi interpretarea cărţilor, şi indicaţii privind magia Tarotului.

Informaţiile prezentate în manual pot fi sintetizate de absolut orice om, din materialele deja existente, publicate în ţară şi în Occident, însă informaţiile prezentate verbal conţin tehnici, interpretări şi învăţături care nu au cunoscut până acum lumina tiparului. Acest aspect poate fi verificat întrebând cursanţii care deja au parcurs întreg sistemul.

Notă: În timpul cursului nu se fac iniţieri, deschideri, racordări, comunicări sau alte lucruri asemănătoare, ci doar se învaţă tehnica de memorare şi interpretare a Tarotului. Nu promit deschideri ale celui de-al treilea ochi, demonstraţii spectaculoase sau metode de “ghicit viitorul”, ci un dezvoltarea unui element vital al practicii spirituale de natură introspectivă.

Contact: asterionmage@yahoo.com

www.asterionmage.blogspot.com

tel 0727.236.467
Notă copyright: imaginea aparţine lui FlameRave, preluare de pe deviantart.com

11 comentarii:

Asterion spunea...

Precizare:

In Bucureşti se desfăşoară momentan o serie de cursuri, cei interesaţi vor fi programaţi pentru grupul următor.

Există proiecte pentru acest curs în Braşov, Cluj şi Iaşi. Pentru alte oraşe sunt binevenite sugestii, iar cei din oraşele deja amintite se pot înscrie pentru seriile ce urmează a fi stabilite.

scoalamisterelor spunea...

"Cursul de Tarot pe care îl susţin a venit ca un proiect separat"

Separat de cea ce ai facut pana acum ?!?

Asterion spunea...

Nu :) Separat in sensul ca nu era parte din seria de cursuri planuita de mine. A fost un curs mai mult la cererea celor din Bucuresti, iar manualul nu prea exista inainte de asta decat ca idee. Nu eu am fost cel care a propus cursul, ci chiar persoanele interesate, iar eu am incercat sa suplinesc nevoia lor. Si bine au facut! :)

Mag Dalen spunea...

am observat că în cursul de tarot propus de dvs sunteţi focusat pe hermeneutica de sorginte cabalistică, dar nu spuneţi niciun cuvânt despre tarotul cabalic, diametral opus tarotului clasic. De câteva luni studiez teoria maestrului Edward Hoffman şi mi-ar fi prins bine o discuţie cu un profesor de tarot.

Asterion spunea...

stimata doamna, imi pare bine ca studiati Tarotul si din persepctiva aceasta. Insa trebuie sa fiti mai clara cand spuneti Tarot Cabalic. Cabalic inseamna legat de cai, cabalistic este cuvantul cautat, e o confuzie des intalnita. Apoi, sunt zeci de pachete de tarot care au un motiv mistic sau kabbalistic, de la pachetul Rider Waite la pachetele moderne cu accete new age. Daca imi puteti oferi mai multe informatii despre acest pachet studiat de dumneavoastra, ar fi excelent.

Cursul este pentru incepatori, nu pentru cei familiarizati deja cu tarotul. Nu imi permit sa predau cursuri pentru avansati pentru ca acolo chiar nu as avea oameni, iar fiecare si-ar impune punctul de vedere crezandu-l ADEVARAT doar prin prisma faptului ca au ajuns sa cunoasca mai mult decat ceilalti.

Ceea ce predau este legatura Tarotului cu kabbala, simbolismul din spatele cartilor si metodele de utilizare.

Dupa absolvirea acestor cursuri, unii vor simti o atractie spre cartile Lenormand, altii spre cartommantia tradiitionala, altii vor merge pe calea tarotului egiptean, unii vor stu\dia mai mult kabbala, iar altii vor apuca pe calea tarotului ca cheie a viselelor, ca CG Jung.

Sunt atatea lucruri de invatat, incat ar fi cu neputinta sa le mentionez intr-un singur anunt...

Multumesc mult pentru interesul manifestat si va mai astept!

Mag Dalen spunea...

mda, nu e o confuzie lingvistică, nu am scris tarot cabalin, ci tarot cabalic. e drept, un pic fortat, etimologic vorbind, dar asta cred că se datorează pritocelii semantice şi grafice din limba engleză în limba română. e un aspect minor, de altfel, dacă ne concentrăm pe fondul teoriei în sine.
vă mulţumesc pentru răspuns şi ar fi benefic şi constructiv să vă întâlnesc.
În această idee, pregătesc un eveniment la Sibiu, în ultimul we al lunii august, în care îi invoc pe toţi "magii" buni. (percep că numele dvs adevărat este de înger, de arhanghel)
dacă sunteţi interesat, am să vă ofer mai multe informaţii.
acesta este de fapt principalul motiv pentru care v-am abordat, deoarece sunt puţini cei dedicaţi artei întru "desluşirea nedesluşitului".

Asterion spunea...

Se pare ca nu a fost postat raspunsul meu. Probleme cu blogspot-ul.

As vrea din tot sufletul sa particip, dar nu stiu daca va fi posibil, luna august e teribil de ocupata in calendaruil meu. Chiar si asa, planuiesc o calatorie de placere la Sibiu, si poate ne intalnim atunci. Daca imi lasati un id de mess sau numar de telefon ar fi exceptional.
Toate cele bune.

Anonim spunea...

Salut tuturor!

Vin in sprijinul incepatorilor, confirmand necesitatea unui asemenea curs in dezvoltarea spirituala a fiecaruia. Am participat la cursul lui Asterion de Tarot si nu am decat cuvinte de multumire! M-a ajutat sa imi formez o prima perspectiva personala asupra arcanelor, o perspectiva care imi imbina intuitia (acoperita de cele mai multe ori) cu ratiunea mai tot timpul prezenta.

Asterion, iti transmit calde salutari! Sa ne auzim cu bine!

Anonim spunea...

Revin: Nu m-am semnat, imi cer scuze.

Activez pe forumul Scolii ca Mina. :)

Asterion spunea...

Multumesc mult pentru aprecieri, Mina.
deocamdata pentru noua serie de cursuri nu s-au inscris minimul de 9 persoane. Imi cer scuze celor inscrisi pana acum, insa nu pot incepe decat cand suntem cu totii.

Anonim spunea...

Am facut un curs si acum merg la al doilea in Brasov cu doamna Cristina Reit si sunt foarte multumita.Pentru cei interesati din Brasov se organizeaza cursuri la Magazinul Alladin de pe Michael Weiss.